06-30167091           info@nickybouwers.nl

Zingen

Als zangeres (alt/alt-mezzo) heb ik vooral ervaring met oratorium, als soliste, zoals: het Weihnachtsoratorium van Bach, Bachcantates, Messiah en het Utrecht te Deum van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Ook werkte ik mee als soliste (alt) mee aan de CD opname van De XIV Stonden, van de Vlaamse componist Paul Schollaert, o.l.v. Kurt Bikkembergs.

Sinds de pandemie mij ook meer gaan toeleggen op het lied, in vele aspecten. Er is onder andere een samenwerking ontstaan met organist/pianist Jos van der Kooy met wie ik vele klassieke liederen en kerkliederen heb opgenomen, zie deze site. Daarnaast ben ik mij gaan toeleggen op improvisatie, ook in de klassieke muziek.

 

Muziek voor uitvaarten

Indien gewenst kan ik ook zorgen voor een muzikale bijdrage op uitvaarten. In de lockdown heb ik met organist Jos van der Kooy een aantal filmpjes opgenomen voor de Remonstrantse gemeente in Rotterdam. Een aantal van deze filmpjes is zeer geschikt voor uitvaartplechtigheden en die heb ik gebundeld in een playlist op YouTube. De liederen kunnen u wellicht ter inspiratie dienen.

De filmpjes beginnen met een mondelinge inleiding, die ook behulpzaam kan zijn bij de keuze van een lied. Als u die wilt overslaan, kunt u doorscrollen naar ongeveer halverwege het filmpje, waar de muziek begint. Desgewenst kan ik ook ander repertoire zingen. Graag denk ik daarover mee. U kunt mij bereiken per e-mail en telefonisch.