• zondag 8 september 2019 Remonstrantse Kerk Rotterdam - Dirigent koor Cantiamo

Biografie

Nicky Bouwers studeerde in de vooropleiding piano bij Rudy de Heus aan het conservatorium in Zwolle. Alvorens met haar zangopleiding te beginnen, studeerde Nicky bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Enkele jaren na afronding van deze studie startte ze haar studie zang aan het Utrechts Conservatorium. Na haar eindexamen (Bachelor) vervolgde ze haar zangstudie bij Jón Thorsteinsson in de Master-fase aan hetzelfde conservatorium, waarvan haar eindexamen in juni 2010 plaatsvond. Momenteel studeert zij verder bij Charlotte Margiono.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ze verder bij Danny Oosterman harmonie-/fanfaredirectie, waarin ze eindexamen (Bachelor) deed. Daarnaast volgde ze bijvaklessen in koordirectie bij Rob Vermeulen.

Zij is onder andere werkzaam als zangeres, dirigent en stemcoach voor koren. Zo is zij diverse malen te horen geweest als soliste in oratoriumwerken, zoals het Weihnachtsoratorium (alle cantates) van Bach, diverse Bachcantates, een Lutherse Mis van Bach, de Messiah en het Utrecht te Deum van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Zij vertolkte de rol van de Tante (La Zia Principessa) in de opera Suor Angelica van Puccini. Op het Bachfestival Dordrecht volgde zij een masterclass bij Jos van Veldhoven. Ook volgde zij een directiemasterclass van Daniel Reuss met het dirigeren van Cantate BWV 12 ter gelegenheid van het Jubilieumjaar van de Bachcantates in Utrecht.

Zij werkt samen met diverse pianisten. Met Thijn Vermeulen heeft zij de CD To Live, To Love opgenomen.
Zij werkte als soliste (alt) mee aan de CD opname van De XIV Stonden, van de Vlaamse componist Paul Schollaert, o.l.v. Kurt Bikkembergs.

Ze wordt regelmatig als projectdirigent gevraagd. Zo dirigeerde zij het Concierto de Aranjuez van Rodrigo in de versie voor harp en orkest. In 2012 en 2015 dirigeerde zij Vocaal Ensemble TIEN.
Verder is zij dirigent van kamerkoor Intermezzo in Nieuwerkerk aan den IJssel, Cantiamo in Krimpen aan den IJssel en Smartlappenkoor Mag Geen Naam hebben in Rotterdam.

Nicky Bouwers is daarnaast gespecialiseerd in stemvorming aan koren en is de zangcoach van diverse koren in Nederland. Verder was zij zangcoach van het Nederlands Studenten Kamerkoor, voor een vaste, afgebakende periode van twee projecten en zij is dat in seizoen 2017/2018 weer.