06-30167091           info@nickybouwers.nl

Dirigeren

Naast zang, studeerde ik ook HaFa-directie en bijvak Koordirectie. Door mijn zangachtergrond ben ik vooral als koordirigent actief, hoewel ik ook wel orkesten heb gedirigeerd. Ook nam ik twee keer deel aan de Kurt Thomascursus voor koordirigenten. Het maakt niet uit wat voor type muziek, maar ik heb vooral ervaring met klassieke muziek en popmuziek. In basis is mijn aanpak bij koren hetzelfde. De muziek vertelt je wat nodig is qua stijl. Doordat ik ook zangpedagoog ben, is er altijd een vocaal-technische aanpak bij het dirigeren. Zaken als onzuiverheden worden altijd opgelost door te werken aan de zangtechniek, omdat onzuiver zingen in basis niet aan het gehoor van de koorleden ligt, maar het feit dat men de technische vaardigheid nog niet heeft om iets zuiver te kunnen zingen. Daardoor hebben koren waarmee ik langer werk altijd een aangename koorklank.

Door mijn vooropleiding piano kan ik klassieke koren tijdens repetities ook begeleiden op de piano. Popkoren kan ik ook begeleiden tijdens optredens.

Momenteel doe ik veel invalwerk bij klassieke koren, die ik meteen ook stemvorming kan geven en ben ik vaste dirigent van pop/- en smartlappenkoor Het Mag Geen Naam Hebben. Bij dit koor is ook veel aandacht voor de theatrale aspecten van het zingen.